News.ua


Україна не виключає, що росія може влаштувати на сході провокації з авто ОБСЄ

Январь 16
16:41 2023

Українська сторона занепокоєна інформацією про перевезення автомобілів ОБСЄ з росії на тимчасово окуповані території, оскільки з російського боку можливі провокації.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нас непокоїть – і я про це відверто сказав — інформація про перевезення автомобілів, які належали ОБСЄ, з росії на тимчасово окуповані території України. Знаю, що ОБСЄ проводить розслідування з цього питання. Ми обговорили з моїм колегою сьогодні, як запобігти провокаціям росії, які можуть підважити репутацію ОБСЄ в умовах збройного конфлікту», — сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Єдиний шлях врятувати ОБСЄ — це позбутися росії в її складі

Як повідомлялося, Організація з безпеки та співробітництва у Європі заявила, що її представників немає на Донбасі, а автомобілі з розпізнавальними знаками ОБСЄ зараз офіційно не використовуються там.

Чинний голова ОБСЄ Буяр Османі у понеділок прибув до України. Це його перший офіційний візит на посаді голови ОБСЄ.

Заплановані зустрічі Османі з українськими високопосадовцями, які будуть присвячені гуманітарним та безпековим викликам, з якими стикається країна внаслідок російської агресії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Експерти розповіли, що треба робити, якщо ваш ноутбук почав сильно шуміти

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua