News.ua


Україна може вийти ще з двох угод СНД

Март 17
20:17 2021

Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендує ВР підтримати два урядових законопроєкти щодо виходу України з двох угод в рамках СНД.

Про це в коментарі Укрінформу сказала заступник голови комітету Марина Бардіна.

«Так, рекомендували Верховній Раді підтримати», — зазначила депутат.

Йдеться про проєкти законів за реєстраційними номерами 0085 «про вихід з Угоди про основні напрями співробітництва держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав в галузі захисту прав споживачів», а також №0088 «про вихід з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності».

Говорячи про зареєстрований напередодні законопроєкт щодо денонсації Харківських угод, Бардіна нагадала, що Росія ще в 2014 році денонсувала їх в односторонньому порядку і тому документ не є чинним.

Читайте також: Україна на третину скоротила імпорт з Росії та країн СНД

Як відомо, принципове рішення про вихід України з СНД було ухвалене у березні 2014 році. У 2019 році Україна остаточно завершила процедуру виходу з координаційних органів СНД.

19 травня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України 2 травня 2018 року «Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав», яке передбачає поступове припинення для України дій угод в рамках співдружності.

23 січня 2019 року Кабмін ухвалив рішення про припинення для України дії трьох угод з економічного співробітництва, укладених в рамках СНД: Угоди про міждержавний обмін економічною інформацією, Угоди про обмін інформацією в галузі зовнішньоекономічної діяльності та Угоди про співробітництво в галузі зовнішньоекономічної діяльності. А 30 січня Україна вийшла з угоди, яка визначає загальні умови постачання товарів між державами-учасниками СНД. Цей процес досі триває.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Новий складаний смартфон Motorola отримає безліч змін

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua