News.ua


Україна може розраховувати на підтримку Британії в НАТО — Пристайко

Январь 22
19:15 2022

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що наша країна може розраховувати на підтримку з боку Великої Британії в НАТО.

Таку думку він висловив в інтерв’ю телеканалу «Дом», передає Укрінформ.

«Очевидно, що в НАТО всі партнери мають право на слово, але є партнери, які беруть на себе більше зобов’язань. Є такі формати, як «квод» та «квінт», тобто чотири та п’ять країн. Деякі іноді жартують, що це певне таке політбюро в НАТО. Країни, які займають активнішу позицію, і, зокрема, Британія — одна з цих країн», — сказав Пристайко.

За його словами, військові потужності Британії важко порівняти з іншими країнами Альянсу. Наприклад, Британія має два авіаносні крейсери, є авіанесучі групи, що дозволяють виконувати завдання по всьому світу. Небагато є держав, здатних це робити, зазначив дипломат.

«Британія має як самостійну роль, так і роль в НАТО, яку ми не експлуатуємо, але можемо розраховувати на цю особливу підтримку в НАТО», — зазначив Пристайко.

Читайте також: Україна може попросити британських військових про допомогу в разі ескалації — посол

Крім того, додав він, Україна має можливість обмінюватися закритою інформацією на рівні Канади, США, Австралії, Нової Зеландії та Великобританії.

«Що стосується Сполучених Штатів. Наприклад, є такий формат «П’ять очей», що дозволяє обмінюватися закритою інформацією, відомою лише Канаді, Сполученим Штатам, Австралії, Новій Зеландії та Великобританії. Тобто одне замкнене коло, яке обмінюється між собою інформацією. І я радий тому, що ми маємо можливість приєднатися до цієї роботи та обмінюватися з нашими партнерами цією закритою інформацією», — сказав український посол.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Смартфон Samsung Galaxy S25 Ultra отримає акумулятор зі штучним інтелектом

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua