News.ua


У США зростає кількість противників війни Ізраїлю проти ХАМАСу — опитування

Март 28
03:14 2024


Більшість американців не схвалюють війну Ізраїлю проти палестинського угрупування ХАМАС у Газі, причому підтримка ізраїльтян упала з 50% у листопаді до 36% у березні.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Hills, про це свідчать результати останнього опитування Gallup, оприлюднені у середу.

Кількість противників зросла з 45% у листопаді до 55% у березні, близько 9% не мають думки з цього питання.

Зазначається, що ставлення до війни на Близькому Сході залежить від партійних уподобань респондентів.

Серед республіканців воєнні дії в Газі підтримують 64%, серед демократів – 18%. Підтримка з боку незалежних впала з 47% до 29%.

Читайте також: Армія оборони Ізраїлю підтвердила ліквідацію військового ватажка ХАМАСу

Ці настрої в середовищі демократів впливають на політику адміністрації президента Джо Байдена стосовно Ізраїлю. США дедалі більше тиснуть на ізраїльській уряд, аби той приділяв більше уваги гуманітарним питанням та захисту цивільного населення.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка закликає до негайного припинення вогню протягом наступних двох тижнів і звільнення заручників. США не скористалися правом вето щодо документа, проти якого виступає Ізраїль, – утримавшись при голосуванні. Ці дії призвели до похолодання у відносинах між Вашингтоном і Тель-Авівом.

Фото ілюстративне

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Нацбанк перерахував до держбюджету майже 39 мільярдів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua