News.ua


США вимагають від Росії негайно розблокувати доступ гуманітарних місій до затоплених районів України

Июнь 23
19:01 2023

Сполучені Штати під час засідання Ради Безпеки ООН звернулися до Росії з вимогою негайно забезпечити доступ гуманітарних місій до районів, постраждалих від руйнації Каховської ГЕС на півдні України.

З такою заявою виступила в п’ятницю постійна представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У момент, коли ми тут говоримо, Росія блокує зусилля ООН щодо надання допомоги людям у затоплених районах – це неприпустимо! Росія повинна негайно дати можливість ООН доставити вкрай необхідну гуманітарну допомогу в окуповані райони України», — наголосила представниця США.

Вона підкреслила, що представники гуманітарних місій повинні мати безпечний прохід під час доставки допомоги тим, хто її потребує.

Читайте також: Україна зібрала нові докази щодо свідомого злочину росіян з підриву Каховської ГЕС – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, російські війська в ніч проти 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС, чим викликали масштабну техногенну катастрофу. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. Збитки, яких зазнала Україна внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, складають близько $1,5 мільярда, і це не фінальна сума.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Єрмак провів четвертий раунд переговорів зі США стосовно безпекової угоди

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua