News.ua


Штати тісно контактують з Європою з приводу ескалації з боку Росії – Білий дім

Апрель 10
02:29 2021

Сполучені Штати перебувають у тісних контактах з європейськими союзниками та партнерами в контексті реагування на провокаційні дії РФ на сході України, а також накопичення російських військ біля українського кордону.

Про це заявила в п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується ескалації з боку Росії на сході України, включно з перекиданням російських військ до кордону України, ми звісно проводимо тісні консультації та співпрацюємо з партнерами та союзниками в регіоні, щоби провести оцінку, поділитися розвідувальними даними, визначити, що відбувається і що можна зробити у цій ситуації»,- зауважила Псакі.

Читайте також: США й Німеччина обговорили, як підтримати Україну на тлі ескалації з боку РФ

При цьому, речниця адміністрації президента США повідомила, що американська сторона також висловлює свою тверду позицію в контактах з росіянами.

«Ми комунікуємо (з російською стороною – ред.) на багатьох рівнях», — зазначила Псакі. Вона нагадала, що минулого тижня відбулася телефонна розмова на рівні керівництва оборонних та зовнішньополітичних відомств США і Росії.

«Ми, звичайно, контактуємо на багатьох рівнях, нижчих за ці», — підкреслила Псакі.

Крім того, долала вона, минулої п’ятниці відбулася телефонна розмова президентів США й України.

Читайте також: США розмістять два військові кораблі у Чорному морі для стримування Росії

Отже, зауважила речниця Білого дому, США докладають дипломатичних зусиль та проводять переговори з багатьма країнами в Європі, в тому числі Україною і Росією, а також багатьма союзниками та партнерами в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю відбулися переговори глав зовнішньополітичних відомств США й Німеччини, під час якої сторони обговорили необхідність негайного припинення Росією зосередження військ поблизу кордону з Україною, а також риторики Кремля, спрямованої на розпалювання конфлікту. Крім того, цього ж дня держсекретар Ентоні Блінкен поспілкувався з главою МЗС Франції Івом Ле Дріаном. При цьому, в обох випадках сторони підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Британії призначать спецпредставника, який відповідатиме за виробництво зброї — Кемерон

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua