News.ua


Шмигаль про переговори з рф: Нехай спочатку ворог піде з України

Апрель 27
15:31 2023

Спочатку росія має вивести свої війська з нашої території, а потім будемо домовлятися про правила подальшого співіснування.

Так Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції у Римі на прохання журналістів прокоментував висловлювання Президент Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви щодо переговорів з рф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я скажу простим прикладом. Якщо до вас додому увірвалася банда криміналів та злочинців, які мають намір вбити вас, ваших дітей і забрати ваш дім собі, чи підете ви домовлятися із вашими сусідами з тими бандитами, щоб віддати їм більшу частину вашої квартири, віддати їм на виховання ваших дітей дозволити вбити частину членів вашої родини? Я не очікую вашої відповіді, але не думаю, що погодитеся співмешкати в одній квартирі зі злочинцем, який бажає вас вбити. Спочатку вони мають вийти за межі вашого житла, а потім із ними можна буде домовлятися про правила співіснування», — сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль подарував Папі Римському фотоальбом про злочини росії в Україні

Водночас він подякував президентові Бразилії та бразильському народу за всю надану Україні підтримку, а особливу за прихисток жінок та дітей, які змушені були покинути Батьківщину, рятуючись від війни.

Раніше президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва Україна заявив, що не хоче «нікому догодити» в питанні війни, яку росія розв’язала в Україні. він вважає, що і Україна, і рф однаково винні у початку війни в лютому 2022 року. Президент припустив, що Україна «має відмовитися від Криму» для того, аби «покласти край війні».

Прем’єр-міністр закликав усі країни долучатися до втілення у життя оприлюдненого Президентом Володимиром Зеленським мирного плану, адже чим більше партнерів допомагатимуть, тим скоріше буде мир.

Читайте також: Шмигаль попросив Папу Римського про допомогу у поверненні депортованих росією дітей

«Якщо неможливо для якоїсь однієї країни виконувати якийсь з цих пунктів, ми запрошуємо виконувати інші, які країни можуть взяти собі у роботу для виконання та для допомоги. Переконаний, що чим більше країн долучаться до цих пунктів, особливо пункту номер один – це припинення ядерного шантажу — тим скоріше ми досягнемо успіху і досягнемо миру в Україні», — додав Шмигаль.

Під час саміту G20 Володимир Зеленський проголосив мирний план з 10 пунктів, який має зупинити російську агресію. Він передбачає координацію міжнародних зусиль задля встановлення ядерної, енергетичної та продовольчої безпеки. Одним з ключових положень плану є виведення російських військ з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прибув в Італію у середу, 26 квітня. У Римі він взяв участь у двосторонній конференції з питань відновлення України, провів зустріч з президентом, головою Ради міністрів Італійської Республіки та головами палат італійського парламенту. Папа Римський Франциск прийняв Шмигаля 27 квітня, напередодні апостольського візиту понтифіка до Угорщини.

Фото: Денис Шмигаль, ТГ

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Литва готова відправити своїх військових в Україну з навчальною місією — прем’єр

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua