News.ua


росіяни за добу атакували дев’ять регіонів України — зведення ОВА

Март 03
11:06 2023


Армія російської федерації за добу здійснила обстріли дев’яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 3 березня.

У Чернігівській області за минулу добу ворог здійснив 8 обстрілів, з них два — вночі. росіяни із артилерії, мінометів, САУ обстріляли Новгород-Сіверський та Корюківський райони. Пошкоджено цивільний автомобіль, два житлові будинки, кілька господарських споруд. Наслідки уточнюються.

У Сумській області вчора вдень агресори вели обстріли Новослобідської, Хотінської, Білопільської, Великописарівської, Середино-Будської, Есманьської, Зноб-Новгородської, Миропільської, Краснопільської та Шалигинської тергромад. Було зафіксовано 177 ударів з мінометів, ствольної артилерії, САУ, РСЗВ.

У Середино-Будській громаді внаслідок мінометного обстрілу в селі Рожковичі пошкоджено два приватні будинки.

Читайте також: росіяни знову вдарили з мінометів по прикордонню Сумщини

В Есманській громаді пошкоджено ЛЕП та приватні будинки у селі Студенок. У селі Уланове в результаті обстрілу РСЗВ горів житловий будинок.

У Хотінській громаді через обстріл із САУ пошкоджені офісне приміщення та господарське приміщення у селі Кіндратівка.

У Зноб-Новгородській громаді внаслідок обстрілу зі ствольної артилерії поблизу села Нововасилівка пошкоджено високовольтну лінію.

У Новослобідській громаді в селі Бояро-Лежачі (7 ударів) пошкоджені три приватні будинки.

Крім того, росіяни вночі обстріляли Зноб-Новгородську громаду (у селі Нововасилівка пошкоджено приватний магазин та приватний будинок) та Миропільську громаду (у селі Миропілля пошкоджено 4 приватні будинки та обірвано ЛЕП).

Читайте також: росіяни вбили в Україні 461 дитину і ще 930 поранили

У Запорізькій області за минулу добу ворог обстріляв цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Чарівне, Гуляйпільське, Червона Криниця, Гуляйполе, Новоданилівка, Ольгівське, Новоандріївка, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Залізничне, Оріхів, Степове, Кам’янське, Степногірськ. Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора цілий день російська армія била по Нікопольському району, випустила із важкої артилерiї понад 30 снарядів.

Двічі під обстрілом перебувала Марганецька громада. Пошкоджені два будинки і два автомобіля та гараж.

У Покровській, Червоногригорівській, Мирівській громадах наслідки атак уточнюються.

Вночі війська рф двiчi вдарили по Нікопольському району. Пiд обстрiли з важкої артилерiї потрапила Марганецька громада.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча.

Читайте також: Дітей можуть примусово вивозити із зони бойових дій — Верещук ініціює постанову уряду

На Куп’янському напрямку війська рф обстрілювали з артилерії райони населених пунктів Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп’янськ.

Внаслідок ракетного удару по Куп’янську зруйновано триповерхову адміністративну будівлю та вибито вікна у лабораторії Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

У Куп’янську обстріляний комбікормовий завод. Пошкоджено обладнання і зерносховище з 270 тоннами зерна.

Вчора вдень ворог обстріляв село Подоли Куп’янського району. Снаряд влучив у приватне домоволодіння. Загинула жінка віком 73 років.

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки і Кремінної.

Також ворог здійснив артилерійські обстріли Макіївки і Кремінної. Деталі уточнюються.

Читайте також: Мінреінтеграції пояснило, на яких волонтерів можна покладатися під час евакуації

У Донецькій області минулої доби російські війська здійснили 45 обстрілів з артилерії, РСЗВ «Град», мінометів, танків, завдали авіаудару ракетою Х-59. Обстріляні житлові сектори в селах Зоряне, Сєверне, Ласточкине, у Бахмуті, Красногорівці, смт Велика Новосілка, селах Богоявленка, Орлівка, Залізне, Григорівка, у Костянтинівці, в селах Іванопілля, Кам’янка, Красногорівка, а також в Авдіївці (житловий сектор, околиці, коксохімзавод, промислова зона), у селі Карлівка-2 (водосховище), у смт Курахівка (територія промислового підприємства).

Пошкоджені 39 цивільних об’єктів (28 житлових будинків, у тому числі 19 багатоквартирних), 5 господарських споруд, залізничний вагон, три залізничні колії, газогін, приміщення промислового підприємства).

Зранку ворог здійснив авіаракетні обстріли Севєрного і Тоненького Очеретинської тергромади. Є пряме влучання і руйнування багатоквартирного будинку в Тоненькому, пошкоджені навколишні будинки у центрі селища.

Також зранку відбувся авіаракетний обстріл Авдіївки та обстріл із РСЗВ «Град». Є влучання по житловій та промисловій зонах. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч, штурмові дії відбувались у напрямках Красногорівки, Веселого, Кам’янки, Опитного, Водяного, Первомайського і Невельського.

Зранку росіяни з артилерії обстріляли село Красногорівка Очеретинської тергромади. Деталі встановлюються.

На Донеччині за добу двоє цивільних загинули і 5 дістали поранення.

У Миколаївській області вночі ворог завдавав мінометних ударів по Очакову. Пошкоджено лікувально-профілактичний заклад.

Вчора ворог з мінометів обстріляв акваторію Очаківської громади.

У селі Козацьке Каховського району Херсонської області росіяни атакували пункт видачі гуманітарної допомоги. Під час розвантаження допомоги загарбники запустили безпілотник, який скинув вибухівку на людей. Поранення дістали 9 цивільних, серед них 16-річний підліток. Постраждалих евакуювали місцеві жителі до Бериславської лікарні. Четверо поранених перебувають у тяжкому стані.

Читайте також: Верещук закликала місцеву владу активніше працевлаштовувати переселенців

Також військові рф обстріляли селище Білозерка з артилерії. Є двоє постраждалих.

У районі Іванівки Бериславського району в лісосмузі на міні підірвався 45-річний чоловік. В нього мінно-вибухова травма, контузія та рани обличчя.

Загалом за добу ворог здійснив по області 65 обстрілів, у тому числі чотири — по Херсону (міномети, РСЗВ, артилерія, танки, БПЛА). У Херсоні є влучання в житлові квартали.

За добу по області 17 людей поранені та одна людина загинула.

З визволених від росіян територій Херсонщини евакуювали ще 75 осіб, з них 10 дітей.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Розроблено недорогий органічний напівпровідник для електроніки майбутнього

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua