News.ua


Росіяни поширюють фейки про втрати України на Запорізькому напрямку — Geoconfirmed

Июнь 11
12:23 2023


Росіяни поширюють неправдиву інформацію про кількість втрат Збройних сил України на Запорізькому напрямку.

Як передає Укрінформ, про це зазначає у своєму аналізі Geoconfirmed — глобальна геолокаційна платформа, орієнтована на війну в Україні, яку цитує СтратКом ЗСУ.

Як зазначається в повідомленні Geoconfirmed, третю ніч поспіль ширяться російські балачки про відновлення наступальних дій українців вночі на Запорізькому напрямку.

Проте, зазначає платформа, «майже всі кадри поширюють російські джерела, які, звісно, зосереджені на українських втратах. Більшість втрат були кілька днів тому або деякі є вже відомими втратами, продемонстрованими з іншої точки зору. Втрати також іноді показують, що українці знаходяться південніше, ніж очікувалося. Там, де глядачі бачать один пошкоджений автомобіль, їх було більше і які не постраждали…».

Також в повідомленні зазначається, що 10 червня Україна оприлюднила кілька кадрів з обох південних напрямків: за останні 3 дні Україні вдалося знищити дві ТОС-1А, одну у Великій Новосілці та одну у Бахмутському напрямку. Такого раніше не було під час цієї війни. Це допомагає визначити, що українці скуті щодо OPSEC (оприлюднення матеріалів з огляду на безпеку військових операцій), але ті нечасті кадри, які були оприлюднені, показують, що «відбувається щось більше».

Щодо кількості знищених автомобілів Geoconfirmed зазначає, що Україна отримала тисячі одиниць військової техніки, понад тисячу одиниць тільки для нових бригад.

Це війна проти ешелонованої оборони. ЗСУ втратить багато техніки. Це частина наступу. Цифри, які показують росіяни, ніщо в порівнянні з обсягами (техніки — ред.), які Україна має для цього наступу.

Також аналітики зазначають, що «більшість знищених транспортних засобів, скоріш за все, знищуються мінами. Неозброєним оком видно, що люки відкриті, крові немає, тіл майже немає. Отже, машини виконали те, для чого були призначені: захистити воїнів усередині. Транспортні засоби можна замінити, людей – ні. І, мабуть, важко прийняти сувору правду: людські втрати під час наступу передбачаються і очікуються».

Читайте також: На Запорізькому напрямку є певні успіхи – Міноборони

Дослідники Geoconfirmed роблять висновок, що «російська сторона розповсюджує кадри знищеної української техніки, а українська сторона тримає OPSEC і продовжує працювати за лаштунками».

Платформа Geoconfirmed була створена в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну (24 лютого 2022 року) зусиллями волонтерів. Її головна мета — надати науковий рівень аналізу геолокаційних даних, який можна використовувати для ситуаційної обізнаності, розслідувань, протидії дезінформації та інших цілей.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

2024 1 |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua