News.ua


Республіканці створили підкомітет, що розслідуватиме дії уряду Байдена

Январь 11
07:17 2023


Республіканська більшість у Палаті представників Конгресу США добилася створення окремого підкомітету, уповноваженого проводити перевірку всіх структур в нинішній адміністрації, які вели розслідування проти Дональда Трампа.

Відповідна резолюція була ухвалена в вівторок 221 голосом «за» та 211 «проти», передає Укрінформ із посиланням на The Washington Post.

«Підкомітет буде уповноважений проводити розслідування дій будь-якого федерального агентства, що збирає інформацію про американців, навіть у випадках незавершеного кримінального розслідування»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: У колишньому офісі Байдена знайшли таємні документи про Україну — CNN

Згідно із заявами самих республіканців, підкомітет «розпочне перевірку агентств і людей, які вели розслідування проти Трампа».

При цьому вказується, що такий підхід суперечить давній практиці Міністерства юстиції США, оскільки передбачає втручання в дії слідчих. Демократи описали це як «безпрецедентне порушення протоколу щодо кримінальних розслідувань і питань національної безпеки», підкреслює видання.

Очікується, що підкомітет працюватиме при Юридичному комітеті Палати представників на чолі з конгресменом Джимом Джорданом. Він матиме такі самі повноваження, як і спеціальний комітет Палати представників, який розслідував напад прихильників Трампа на Капітолій 6 січня 2021 року.

Читайте також: Республіканський «розкол» у США. Що він означає для Конгресу і для України?

Створення підкомітету стало реалізацією однієї із поступок, яку вимагали від Кевіна Маккарті в процесі обрання його спікером представники протрампівського крила MAGA та консерватори, зазначає WP.

Як повідомляв Укрінформ, лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті був обраний спікером після чотирьох днів невдалих голосувань. При цьому, його противники – консерватори та представники MAGA-крила – погодилися не чинити перепон лише після того, як Маккарті погодився на суттєві політичні поступки у своїх повноваженнях.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Із Красногорівки «Білі янголи» вивезли з-під вогню 11 цивільних

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua