News.ua


Прем’єрка Фінляндії: До росії тепер не буде довіри на цілі покоління, колишні відносини — неможливі

Май 26
20:51 2022

Повномасштабне вторгнення росії в Україну стало переломним моментом для Європи та світу, після якого неможливе повернення до колишніх відносин.

Про це заявила Прем’єр-міністр Фінляндської Республіки Санна Марін на спільному з українським колегою Денисом Шмигалем брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що вчинила росія, – це переломний момент для цілої європейської родини і для всього світу. Ми бачимо, що попередній лад зруйнований, і немає повернення до колишніх відносин. На цілі покоління тепер не буде довіри до агресора і не може бути повернення до колишніх взаємин», — сказала вона.

Марін констатувала, що нападом на Україну було скоєно замах на самі принципи побудови європейського спільного дому.

Читайте також: Зеленський подякував прем’єрці Фінляндії за допомогу Україні

Крім того, глава уряду Фінляндії наголосила, що після відвідування Бучі та Ірпеня тепер знає, на що здатна рф у своїх нападницьких діях і які злочини тягне за собою імперіалізм.





Прем’єр-міністр Фінляндії відвідала Ірпінь / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Як повідомлялося, Фінляндія пообіцяла допомогти у відбудові інфраструктури та українських міст, а також підтримає освітню реформу в Україні. Крім того, Фінляндія, як запевнила прем’єр країни, підтримуватиме Україну на кожному етапі набуття членства в Європейському Союзі.

Перше фото: Урядовий портал

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

‘ » » , PornHub |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua