News.ua


Премʼєр Ірландії засудив спроби росії перетворити їжу на зброю

Июль 06
22:12 2022

Ірландія не сприймає використання їжі як інструменту війни і буде робити все можливе, щоб жодна людина не постраждала від цього.

На цьому наголосив прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми також мали складнощі в історії. Сьогодні я поклав квіти до меморіалу Голодомору 1930-их років. І в нас була аналогічна ситуація. У нашій історії також був Голодомор, і ми зараз не сприймаємо взагалі таких ситуацій, коли їжа може використовуватися як інструмент війни», — зазначив Мартін.

Глава уряду додав, що Ірландія буде робити все можливе, щоб жодні люди не постраждали від намагання перетворити їжу на зброю.

Крім того, премʼєр-міністр Ірландії оголосив про допомогу Україні на шляху до Євросоюзу в майбутньому та допомогу з відбудовою країни.

Читайте також: Премʼєр Ірландії закликав росію закінчити свою нелюдську агресію

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Республіки Ірландія Міхал Мартін у середу перебуває з візитом в Україні, де вже відвідав Бородянку, Бучу й Ірпінь, які зазнали руйнувань від російської агресії.

Унаслідок повномасштабної російської агресії в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, близько половини якого призначалося для потреб Всесвітньої продовольчої програми ООН. Дії росії, яка продовжує морську блокаду, краде українське зерно з тимчасово захоплених територій України та бомбить українські сховища із зерном, загрожують виникненням глобального голоду.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Украина в шаге от приглашения в НАТО, — Шмыгаль

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua