News.ua


Постраждалі від ракетного удару по ТЦ у Кременчуці поділилися історіями порятунку

Июнь 30
20:21 2022


Постраждалі внаслідок ракетного удару рф по ТЦ «Амстор» розповіли про події в момент трагедії, про свій порятунок та отримані травми.

Своїми історіями вони поділилися з турецькою інформаційною агенцією «Анадолу», передає Укрінформ.

«Раптом пролунав вибух. Ударна хвиля відкинула мене під одну з машин. Все довкола було у вогні, охоплене чорним димом. Однак крізь дим прослизнули промінчики сонця, і тоді я зрозумів, що залишився живим», — розповів 33-річний мешканець Кременчука Олександр Шулімов, який у момент ракетного удару перебував у торговельному центрі «Амстор» і, почувши сирени, негайно покинув приміщення.

Шулімов згадує, що знепритомнів на декілька секунд.

«Коли я прийшов до тями, побачив, що перебуваю під палаючим автомобілем. Мені дивом вдалося врятуватися», — сказав він.

Врятуватися йому також допомагала жінка, яка знаходилася в одному з магазинів неподалік торговельного центру.

«Вона зав’язала мені ногу ременем. Потім допомогла доставити мене у швидку», — сказав Шулімов.

Внаслідок удару чоловік зламав ліву ногу та отримав численні поранення по всьому тілу. Наразі він перебуває на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії місцевої лікарні.

45-річного Миколу Михайлеця, який проходить лікування у тій же лікарні, було поранено у голову, чоловікові довелося накласти велику кількість швів.

Михайлець розповів, що в момент ракетного удару він перебував у торговельному центрі разом з дружиною, поранення якої виявилося набагато серйознішим.

«У неї перелом руки, розбите обличчя. Є рани на ногах. Сьогодні її перевезли до іншої лікарні та помістили у відділення інтенсивної терапії», — сказав він.

39-річний Микола Ізмайлов розповів, що снаряд впав на торговельний центр за лічені хвилини після звуку сирен. Після вибуху він деякий час був у стані шоку.

«Коли я прийшов до тями, спробував перебратися у безпечне місце. Зі мною було двоє людей. То були співробітники торговельного центру. Ми допомогли один одному вибратися назовні», — сказав Ізмайлов.

Хірург лікарні Іван Жуков розповів, що до їхньої лікарні привезли 24 людини, один із поранених помер у ніч після ракетного удару.

Читайте також: СБУ встановила деталі запуску російських ракет по ТЦ у Кременчуці

«Одного тяжкохворого перевезли до Києва. Зараз у нас лікуються 22 постраждалих», — сказав він.

Лікар розповів, що із 61 постраждалого трьом довелося ампутувати кінцівки.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня дві російські ракети вдарили по Кременчуку Полтавської області. Одна з ракет потрапила до торговельного центру, де перебували орієнтовно 1 000 людей. Загинуло понад 20 людей, 59 — постраждали.

Служба безпеки України встановила, що ракети було запущено з повітряного простору Курської області.

Фото: ДСНС / www.aa.com.tr

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Microsoft тестує нову функцію економії ресурсів у браузері Edge

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua