News.ua


Посол Китаю у Франції поставив під сумнів суверенітет колишніх радянських республік

Апрель 22
19:35 2023


Посол Китаю у Франції Лу Шайє поставив під сумнів суверенітет колишніх радянських республік, у тому числі й України, та отримав жорстку критику у відповідь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

Шайє заявив, що країни, які колись були республіками у складі СССР, «не мають ефективного статусу в міжнародному праві», оскільки відповідна міжнародна угода, яка б ратифікувала їхній статус, на його думку, відсутня.

Офіційний представник Китаю також згадав про окупований росією Крим, зазначивши, що у цьому випадку все залежить від того, «з якої точки зору сприймати проблему», а також додав, що «все не так просто» і що півострів «спочатку був російським».

Посол України у Франції Вадим Омельченко у відповідь припустив, що Лу Шайє має проблеми з географією та нагадав, що подібні заяви суперечать офіційній позиції Китаю.

Омельченко зазначив, що питання «Кому належить Крим?» завжди є показовим. Також посол України нагадав, що «радянської імперії більше не існує, а історія рухається далі».

На заяву посла Китаю також відреагував очільник МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс у Твіттері.

«Якщо хтось досі дивується, чому країни Балтії не довіряють Китаю «посередництво миру в Україні», то ось посол Китаю (у Франції – ред.) стверджує, що Крим є російським, а кордони наших країн не мають правового підґрунтя», – написав міністр.

Читайте також: Китай заявив, що Тайвань належить йому «історично» — на спроби отримати незалежність буде реакція

Як повідомляв Укрінформ, МЗС Китаю у роковини нападу росії на Україну опублікувало свою «позицію щодо політичного врегулювання української кризи».

Серед 12 пунктів – повага та необхідність ефективної підтримки «суверенітету, незалежності і територіальної цілісності усіх країн» у міжнародно визнаних кордонах.

Фото: EPA

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Росіяни активізували масштабну ІПСО навколо питання виборів в Україні — ЦПД

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua