News.ua


Попри війну 47% бізнесів в Україні очікують зростання наступного року

Сентябрь 20
20:54 2022


Майже половина – 47% членських компаній Європейської бізнес асоціації прогнозують позитивну динаміку розвитку свого бізнесу в Україні наступного року.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування ЄБА, повідомляє Forbes Ukraine у Телеграмі.

«Попри війну 47% бізнесів очікують зростання у 2023 році, свідчать результати опитування ЄБА. Порівняно з минулим роком на третину зменшилася кількість підприємців, які планують впровадження нових інвестиційних проєктів, про це повідомили тільки 19% компаній», — ідеться у повідомленні.

Тільки 1% компаній планують скорочення заробітних плат у 2023 році, ще 26% залишать їх на поточному рівні. Водночас 73% запланували підвищення заробітних плат для співробітників.

Читайте також: Бізнес на тлі війни песимістично оцінює майбутній розвиток своїх підприємств — Нацбанк

Керівники компаній також визначили ТОП-3 завдання до уряду на наступний рік. На першому місці – необхідність проведення судової реформи та встановлення верховенства права, на другому – боротьба з корупцією. Третім пріоритетом на наступний рік бізнес-лідери визначили забезпечення макроекономічної стабільності.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський закликав світовий бізнес виявляти стійкість у підтримці української економіки.

Фото: НБУ

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Маріуполі вже чотири місяці затримують пенсії окремим категоріям — Андрющенко

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua