News.ua


Політичні процеси у США поки не впливають на обсяги військової допомоги Україні – посол при НАТО

Сентябрь 27
14:15 2023

Політичні процеси в США поки що не впливають на обсяги допомоги, яку Україна отримує від США.

Про це у Брюсселі під час зустрічі з групою українських журналістів сказала керівниця Представництва України при НАТО посол Наталія Галібаренко.

«Їх впливу на обсяги допомоги, на те, що ми отримуємо і що бачимо в рамках Контактної групи (Рамштайну), я не бачу. Тобто, Сполучені Штати самі нарощують таку підтримку і так само дуже стимулюють інших союзників», — зазначила Галібаренко.

Вона нагадала, що після візиту Президента Володимира Зеленського до США Україна отримала черговий значний пакет американської допомоги. Продовження та збільшення такої допомоги з боку США, інших союзників по Альянсу та країн-партнерів спостерігалося й після зустрічі у форматі «Рамштайн» у вересні цього року.

«Саме Сполучені Штати є і залишаються рушієм рішень та допомоги, які ухвалюються в рамках Контактної групи. Ми, зрозуміло, маємо бути уважними, але я не думаю, що дискусії та заклики до додаткових перевірок допомоги для України, які звучать під час передвиборчої кампанії, позначаться на практичних рішеннях США щодо допомоги Україні. Так само я не чула нічого подібного від наших партнерів по НАТО», — додала українська дипломат.

Читайте також: $500 мільйонів від союзників на рік допоможуть досягти взаємосумісності України з НАТО — посол

Як повідомляв Укрінформ, у Держдепартаменті США заявили, що у разі виникнення «шатдауну» в США з 1 жовтня військова допомога іншим країнам, зокрема Україні, може бути ускладнена.

Наразі на розгляді Конгресу США перебуває проєкт закону про виділення додаткового масштабного пакета фінансування на понад $24 мільярди для реагування на агресію РФ проти України.

Читайте також: Держдепартамент закликав Конгрес США продовжити підтримувати Україну

Урядовий «шатдаун» у США настає тоді, коли завершується термін бюджетного законодавства на поточний період. Нинішній фінансовий рік у Сполучених Штатах завершується 30 вересня. Якщо Конгрес не ухвалить відповідні бюджетні законопроєкти на наступний фінансовий рік, у країні з 1 жовтня почнеться «шатдаун». Щоб уникнути зупинки в роботі уряду, Конгрес може ухвалити резолюцію про тимчасове продовження фінансування в обсягах, передбачених у попередньому бюджеті.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Данія закупить українську зброю для передачі ЗСУ — Шмигаль

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua