News.ua


Новий закон про медіа поставить заслін пропаганді рф в Україні — Ткаченко

Июль 20
19:33 2022


Новий закон про медіа поставить заслін російській пропаганді на території України. 

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Фейсбуці.

«Новий закон про медіа — як ніколи на часі. І наша євроінтеграція дає цьому шляху новий поштовх. Нині в Україні діють закони для регулювання ЗМІ ще 90-х років. Натомість медійний ландшафт з того часу суттєво змінився: з’явився потужний інтернет, багато соціальних мереж, стрімінгових сервісів», — заявив Ткаченко.


Читайте також: В Україні підготували єдину позицію до світових платформ Big Tech щодо боротьби з фейками

Як він зауважив, все це потребує впорядкування, що допоможе подвоїти зусилля у боротьбі з російськими фейками та дезінформацією.

Міністр заявив, що дуже важливо, що нарешті з’являється норма співрегулювання, коли медійники спільно з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення і Міністерством культури та інформаційної політики України можуть брати участь у врегулюванні тих чи інших важливих питань.

«Цей закон також поставить заслін російській пропаганді на території України. Всі телеканали та інші медіаресурси з походженням з держави-агресора будуть заборонені», — заявив Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко пропонує скликати «інформаційний Рамштайн»

Він зазначив, що в середу відбулося чергове обговорення з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, офісом віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної та керівництвом Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики щодо опрацювання проєкту Закону, в тому числі щодо відповідності Європейським директивам. «Тому тримаємо інформаційний фронт і продовжуємо роботу», — додав Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк вважає, що нині вистачить політичної волі для проведення в Україні реформи медійного законодавства в частині його адаптації до європейських норм.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Мецола: Для мене неприйнятно, якщо Україна робить крок до членства, а ЄС — ні

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua