News.ua


Нова посол ЄС назвала 2030 рік реалістичним терміном для вступу України

Сентябрь 29
20:05 2023

2030 рік є реалістичним терміном для вступу України, якщо підтримувати темп реформ.

Про це заявила посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова в інтервʼю Європейській правді, передає Укрінформ.

“З моменту вторгнення до України минулого року, я пояснювала в Брюсселі, що в Україні час тече зовсім інакше. Те, що в інших місцях забирає місяці, тут може відбутися за кілька тижнів чи днів. Тому я думаю, що 2030 рік – реалістичний термін, але він можливий, якщо дуже-дуже багато працювати. Вам треба підтримувати темп реформ, а це не завжди лінійний процес”, – сказала вона.

Водночас Матернова застерегла, що терміни визначатимуть також інституційні і політичні зміни, які мають відбуватися в Європейському Союзі, адже, за її словами, без змін у системі голосування та прийняття рішень число членів ЄС не може розширюватися до нескінченності.

Крім того, голова Представництва Євросоюзу висловила надію, що в грудні лідери ЄС ухвалять рішення про початок переговорів про вступ України.

“На цьому шляху (набуття членства) є ще багато вимог, які ваша країна повинна виконати. Іноді вони будуть захоплюючі, іноді – нудні, але що дійсно важливо, це політичне рішення про початок переговорів”, – підкреслила Матернова.

Посол ЄС також відзначила, що під час двосторонньої зустрічі Президент Володимир Зеленський висловив очікування, що протягом наступного місяця Україна виконає всі ті кроки, які ще залишилися, стосовно семи рекомендацій Європейської комісії.

Читайте також: Нова посол ЄС в Україні Матернова назвала свої пріоритети на посаді

Як повідомлялося, 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Україна має виконати сім вимог Європейської комісії, необхідних для збереження статусу кандидата. Восени 2023 року Єврокомісія має надати звіт із оцінкою виконання Україною семи вимог на шляху до вступу в ЄС.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Фінські вчені вважають, що витік метану з «Північних потоків» не загрожує клімату

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua