News.ua


Міноборони ухвалило низку рішень для уникнення зловживань з бойовими виплатами

Декабрь 14
13:40 2023


Міноборони ухвалило низку рішень для усунення зловживань з нарахуванням бойових виплат військовослужбовцям.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир в колонці для Liga.net.

«Ми також ухвалили низку складних рішень для усунення зловживань з нарахуванням бойових виплат. Внутрішній аудит виявив у цій сфері порушення, причому йдеться не про поодинокі випадки, коли справедливість нарахування важко визначити, а про відверті і серйозні маніпуляції, коли бойові доплати отримували люди, чия діяльність справді не мала нічого спільного з виконанням бойових завдань», — сказав Джигир.

За його словами, такі маніпуляції – це гостре порушення і цинічний прояв несправедливості стосовно захисників. Саме тому ці зловживання навіть небезпечніші, ніж просто нецільове чи неефективне використання коштів.

«Підхід Міноборони простий та справедливий: бойові виплати – за бойові завдання. Вжито як системних кроків, так і реагування в правовому полі для випадків, виявлених аудитом», — зазначив заступник міністра.

Читайте також: У Міноборони внутрішній аудит виявив за квартал фінансових порушень більш як на 10 мільярдів

Він також зауважив, що ці системні кроки, а не лише «ініціювання проваджень», даються дуже важко. Один з головних ворогів для цих змін – це паперова тяганина. За словами Джигиря, той обсяг бюрократичної роботи, який змушені виконувати командири замість планування бойових завдань, ненормальний. Щоб довести, що підлеглий боєць справді бився на передовій, або що це саме він знищив ворожий танк, треба заповнити стоси паперів, а в другому випадку – ще й забезпечити фото- чи відеофіксацію.

Джигир запевнив, що триває робота над цим питанням, однак вона потребуватиме більш тривалого часу.

Як повідомляв Укрінформ, в основу стратегічних планувальних документів, а саме політики цифрової трансформації і Концепцію розвитку ІТ інфраструктури МОУ та ЗСУ, покладені принципи та концепції держав-членів НАТО.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Новини 29 квітня: податки від західних банків в РФ, поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua