News.ua


Майже 700 тисяч українців не отримали вчасно другої дози COVID-вакцини

Июнь 27
21:19 2022


Станом на 26 червня майже 700 тисяч українців не отримали другої дози вакцини проти COVID-19, ще понад 14 мільйонів не зробили бустерного щеплення.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, інформує пресслужба МОЗ.

«З об’єктивних причин, що спричинені повномасштабним вторгненням російської федерації, спостерігаємо зменшення темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби. Разом з тим, останні чотири місяці середня кількість зроблених щеплень складає близько чверті мільйона на місяць. Варто зазначити, що ще 689 тисяч українців не завершили базового курсу вакцинації, а понад 14 мільйонів не отримали бустерної дози», — зазначив він.

Читайте також: В Україні не виявили нових COVID-штамів від початку війни — МОЗ

Посадовець уточнив, що першу дозу отримали 15,9 млн осіб, завершили базовий курс вакцинації — 15,2 млн українців, отримали бустерне щеплення — 1,4 млн осіб.

Статистика свідчить, що найбільше українці зараз роблять бустерних щеплень.

Водночас медична інфраструктура з вакцинації нині дозволяє робити щепленням всім, хто цього потребує, у відносно безпечних регіонах.

Лише минулого тижня працювали майже 2 500 пунктів щеплення та 109 центрів масової вакцинації. Найефективніша робота пунктів щеплень, з огляду на їхню кількість та кількість проведених щеплень, спостерігається у Волинській і Тернопільській областях та у Києві.

Читайте також: Спалах мавпячої віспи Україні не загрожує — головний санлікар

Важливо, що в Україні наразі достатньо вакцин — майже 10 млн. Зокрема, йдеться про вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac.

У МОЗ нагадали, якщо у закладі охорони здоров’я немає вакцини, то варто звернутись до головного лікаря. У випадку, якщо не вдалося владнати ситуацію й на рівні міста чи області, можна звернутися до контактцентру Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та інших інфекційних хвороб дорослим і дітям від 12 років. Це рішення затверджено наказом МОЗ №1067 від 20 червня.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

З початку року аграрії отримали понад 40 мільярдів на розвиток господарств

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua