News.ua


Лубінець про реформу ООН: Країна-агресор має автоматично виключалася з організації

Сентябрь 23
02:41 2022


Наразі необхідно терміново змінити статут ООН таким чином, щоб країна-агресор автоматично виключалася з цієї організації.

Про це в ефірі українських телеканалів поінформував Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам терміново потрібно змінити статут ООН у частині, щоб країна-агресор автоматично виключалася з ООН. Якщо у неї є право вето, то щоб вони не могли його застосовувати», — сказав він.

Читайте також: Ірландія в ООН: Шлях до миру в Україні очевидний – росія має припинити війну

Лубінець також додав, що у нього попередньо запланована зустріч з керівництвом МКЧХ у Женеві.

«Якщо ми терміново не побачимо від них якихось дієвих алгоритмів дій щодо рф, то ми маємо про це публічно казати. Знову ж таки, Україна показала, що вона може публічно змушувати міжнародні організації виконувати свій мандат», — зазначив чиновник, нагадавши про досвід такої міжнародної організації, як Amnesty International.

Читайте також: Прем’єр Японії закликав реформувати ООН через агресію росії проти України

Він, серед іншого, нагадав, що після того, як був опублікований звіт цієї організації щодо ЗСУ, до реагування на це підключилися і Президент України Володимир Зеленський, і українські дипломати та правозахисники, і подала у відставку керівник українського офісу Amnesty International.

«І від мене, у тому числі, був офіційний публічний лист на керівництво (Amnesty International – ред.), і ми побачили, що 400 донорів лише за перший місяців відмовилися від співпраці, що один з найстаріших засновників вийшов (звідти – ред.). І фактично це наразі організація, яка перебуває на межі свого закриття», — сказав він.

Читайте також: Удар по репутації та відтік донорів: що втратила Amnesty International через скандальний звіт про ЗСУ

За його словами, якщо представники української влади побачать щось подібне зі сторони МКЧХ, то теж має бути публічна оцінка такої діяльності з боку української влади.

«Хто знає, можливо, це їх змусить все ж таки виконувати свою роботу», — заявив Лубінець.

«І наші дипломати, наш Президент, наші народні депутати – всі, хто приймають у цьому участь, — вони дійсно зайняли, на мій погляд, тут дуже правильну чітку позицію», — поінформував він.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: кремль розуміє, що програє в Україні

Як повідомлялося, сьогодні у Нью-Йорку розпочалося засідання Ради безпеки ООН з питань підтримки миру і безпеки України.

В засіданні беруть участь Високий представник ЄС Жозеп Боррель та прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан. А також представники Німеччини, Литви, Польщі, Чехії, України та білорусі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Берлінський сенатор пропонує безкоштовно віддати охочим віллу Геббельса

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua