News.ua


Кулеба в ООН говоритиме про Формулу миру та підтримку України

Февраль 22
02:28 2023


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у заходах в ООН до річниці повномасштабного вторгнення рф, де говоритиме про Формулу миру президента Зеленського та підтримку України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Я буду говорити з партнерами про Формулу миру президента Володимира Зеленського — це наша ключова зовнішньо політична ініціатива в частині припинення війни та врегулювання її наслідків. Безумовно, буде багато двосторонніх зустрічей присвячених питанням пришвидшення постачання зброї, початку тренування українських пілотів, питання про авіацію, дуже багато всього про що потрібно говорити та безумовно можливість Генасамблеї ООН – це можливість безпосередніх контактів з країнами так званого Глобального Півдня. Будемо просувати нашу позицію, мобілізувати їхню підтримку”, — сказав він Укрінформу.

Читайте також: Співавторами резолюції Генасамблеї ООН про мир в Україні стали 68 країн – постпред США

А також розповів, що під час візиту в Гаагу під час зустрічі з міністром закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстрою обмінялися думками з приводу ключових сигналів на Генасамблеї. 

“В нас будуть три ключові теми: ми будемо просувати тему притягнення росіян до відповідальності за вчинені злочини, в тому числі щодо створення трибуналу стосовно агресії та виплати компенсацій”, — сказав він.

Читайте також: Формула миру є чудовою відправною точкою для пошуку шляхів завершення війни — Мелоні

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку у штаб-квартирі ООН цього тижня відбудеться низка заходів, пов’язаних з річницею російської війни проти України, у яких візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр виступить 22 лютого на заході високого рівня “Грубі порушення прав людини, спричинені агресією проти України”, організованому українською стороною спільно з більш як сорока країнами-партнерами.

Цього ж дня о 15:00 (22:00 за Києвом) розпочнеться засідання надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї з розгляду резолюції “Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні”. Дебати триватимуть два дні, до 23 лютого й завершаться голосуванням за резолюцію, у якій підкреслюється необхідність відновлення миру, що забезпечує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України. На засіданні Генасамблеї очікується виступ Кулеби.

Читайте також: Кулеба в Гаазі закликав нідерландських парламентарів підтримати Україну на шляху до ЄС

24 лютого о 10:00 – 13:00 (17:00 – 20:00 за Києвом) за участю міністрів закордонних справ багатьох країн світу, зокрема й України, у Раді Безпеки ООН відбудуться відкриті дебати, присвячені річниці початку широкомасштабної російської війни.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Третина всіх ув’язнених письменників світу припадає на Китай

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua