News.ua


Конгрес підтримає допомогу Україні, але для ухвалення рішення потрібен час — американський сенатор

Февраль 18
07:45 2024

Американський сенатор-республіканець Піт Рікеттс вважає, що Конгрес США врешті-решт підтримає законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, але щоб пройти всі передбачені для ухвалення рішення процедури, потрібен час. 

Про це він сказав під час панельної дискусії стосовно майбутнього України і трансатлантичної безпеки на Мюнхенській безпековій конференції, передає кореспондент Укрінформу.

У своєму виступі сенатор зауважив, що Сполучені Штати є демократичною країною, а «демократія безладна і потребує часу й дотримання процедур, щоб дійти важливого рішення». 

«Я щойно згадував, що європейці ще не досягли 2% (встановлених НАТО витрат ВВП на оборону – ред.), так, але це, мабуть, через внутрішню політику кожної з цих різних країн, чи не так? Тож для впровадження демократії потрібен час», — сказав Рікеттс. 

Він вважає, що те ж саме станеться і в Сполучених Штатах із голосуванням за проєкт закону з допомогою Україні.

Читайте також: Канікули в Конгресі та допомога Україні: Чому потрібно уникати відчуття «зради»

«Ми досягнемо цього рішення щодо інвестицій у нашу оборонну промислову базу, постачання зброї в Україну, але для цього потрібен час», — підкреслив сенатор. 

Відповідаючи на зауваження народного депутата України Олексія Гончаренка про те, що українці не можуть чекати і щодня потерпають від обстрілів російських військ, Рікеттс сказав: «Ми всі демократії, тож ми маємо розуміти, що прийняття необхідного рішення — це питання часу, процесів тощо. Це те, що відрізняє нас від поганих хлопців, яким подобається Путін, бо ми просто не можемо наказувати людям, що і як вони мають робити».

За його словами, він і більшість членів Конгресу США розуміють українців, які кажуть, що їм потрібна допомога, але щоб прийняти рішення, потрібно дотримуватися встановлених демократичних процедур.

Читайте також: Байден обурений діями конгресменів, які пішли на канікули без ухвалення допомоги Україні 

«Я думаю, ми дійдемо до цього рішення (про допомогу Україні – ред.), просто демократіям потрібен час», — додав американський сенатор.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидентка США Камала Гарріс на Мюнхенській конференції з безпеки заявила, що Сполучені Штати разом із союзниками продовжуватимуть надавати Україні необхідне озброєння і ресурси, щоб відстояти свою свободу і демократію.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Почему болит десна и что с этим делать

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua