News.ua


Цьогоріч за парти вдалося повернути близько пів мільйона українських дітей — Лісовий

Сентябрь 20
09:17 2023


Цьогоріч за шкільні парти вдалося повернути близько пів мільйона українських дітей, які продовжують навчання аудиторно.

Про це розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» міністр освіти і науки Оксен Лісовий, повідомляє Укрінформ.

«Цього навчального року нам вдалося повернути за парти близько пів мільйона дітей. Так ми і планували. І перше завдання, яке ми ставили перед собою, — це безпека дітей. На жаль, далеко не усі регіони можуть вивести сьогодні дітей в аудиторне навчання», — сказав Лісовий.

За його словами, МОН акцентувало увагу саме на аудиторному навчанні, оскільки це найкращий інструмент подолання освітніх втрат і розривів та подолання проблеми якості освіти.

Міністр також розповів, що на сьогодні 40% дітей в Україні навчається у дві зміни аудиторно, 30% — у змішаному форматі і 25% — онлайн.

Він пояснив, що однією з проблем, яка обмежує розширення аудиторного навчання дітей, — це місткість укриттів, а такі області, як Харківська, Запорізька не можуть вивести дітей у школи навіть, якщо вони мають укриття, оскільки час підльоту ракет не дозволяє просто встигнути туди спуститися.

Читайте також: Росіяни пошкодили понад 3,4 тисячі українських закладів освіти, 353 зруйнували повністю

Лісовий також підкреслив, що держава активно продовжує будівництво укриттів у школах. 1,5 мільярди субвенцій було виділено на ці цілі у цьому році, а в наступному році бюджет для освіти є достатньо оптимістичним, сказав він. У державному кошторисі на наступний рік передбачено 2,5 млрд грн на будівництво укриттів у закладах освіти.

«Тому я сподіваюся, що нам пощастить вивести за парти ще більше дітей, ніж цього року», — зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 1 вересня всі 420 столичних шкіл розпочали свою роботу. Абсолютна більшість з них — в очному форматі.

Фото:УНН

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Алина Паш не будет жить в Киеве

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua