News.ua


Керівництво МВС часів Януковича судитимуть за постачання гранат з рф під час Революції Гідності

Август 05
16:46 2022


Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишніх міністра внутрішніх справ, його заступника та начальника Департаменту матеріального забезпечення МВС за незаконне постачання спецзасобів з рф під час Революції Гідності, справу направлено у суд.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

«Встановлено, що у січні 2014 року експосадовці незаконно переправили літаком з території російської федерації ручні газові гранати «Дрейф-2», світло-шумові гранати «Заря-2», «Факел-С», «Пламя-М», ручні димові гранати виробництва держави-агресора», — йдеться у повідомленні.

У ДБР наголосили, що ці спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їх застосування до людей. Водночас у січні-лютому 2014 року вони були протиправно застосовані підрозділами МОП «Беркут» МВС України проти учасників акцій протесту в центрі Києва, унаслідок чого 137 мітингувальників зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Зазначається також про розтрату більш як 1 млн грн бюджетних коштів під час розмитнення цих спецзасобів.

Експосадовці обвинувачуються у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб, розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах та незаконному перешкоджанні проведенню акцій протесту в центральній частині Києва під час Революції гідності із застосуванням фізичного насильства (ч. 3 ст. 365 ККУ у редакції від 2011 р., ч. 5 ст. 191 ККУ).

Обвинуваченим заочно обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, їх оголошено в розшук. За оперативною інформацією, вони переховуються на території рф, додали у ДБР.

Читайте також: Кримському «судді» оголосили підозру за незаконне засудження учасника Євромайдану

Водночас у відомстві поінформували, що невикористані гранати були вилучені під час досудового розслідування, а після початку повномасштабної російської агресії передані Нацполіції.

«Вище керівництво російської федерації постачало зброю колишньому керівництву України, щоб придушити акції протесту в Києві, але сьогодні ці гранати допомагають боронити Україну від російських окупантів», — зауважили у ДБР.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кабмін виділив із резервного фонду 750 мільйонів для ГУР

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua