News.ua


Фронт, «зернова угода» і саміт миру: Зеленський поговорив з Макроном

Сентябрь 03
16:57 2023


Президент України Володимир Зеленський обговорив із Президентом Франції Еммануелем Макроном подальшу підтримку України в питаннях оборони, захисту морських шляхів та гарантіях безпеки.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

«Як завжди, ґрунтовна й конкретна розмова з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Детально обговорили ситуацію на полі бою, кожен із напрямків. Передав актуальні потреби в обороні й подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу в розширенні можливостей наших воїнів», — написав Зеленський.

Крім того, президенти обговорили конкретику щодо безпеки в Чорному морі, продовження «зернового коридору» та домовилися посилити взаємодію в захисті морських шляхів. Сторони також домовилися працювати над двостороннім документом з гарантій безпеки для України.

Зеленський та Макрон обговорили підготовку Глобального саміту миру та активну лідерську участь Франції в роботі над реалізацією Формули миру. Домовилися й про участь Франції в українському Форумі оборонних індустрій.

Читайте також: На Банковій анонсували початок переговорів про гарантії безпеки ще з однією країною

Як повідомлялося, 30 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі в Парижі обговорили військову підтримку України, Формулу миру та експорт українського зерна.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Італія планує інвестувати близько €10 мільярдів у виробництво чипів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua