News.ua


Фонд держмайна продав "Волиньторф" за понад 200 мільйонів: хто покупець

Октябрь 06
20:45 2023

фото: фдму

Фонд держмайна (ФДМУ) продав майно державного підприємства «Волиньторф» — за нього запропонували 212,2 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Стартова ціна була 190,2 млн грн. Для участі в аукціоні необхідно було сплатити гарантійний (38 млн грн) і реєстраційний (1340 грн) внески.

«Пропозицію подав лише один потенційний інвестор. У відповідності з законодавством, він і має право придбати актив шляхом викупу», — йдеться у повідомленні.

За даними на сайті Прозорро.Продажі, єдиним учасником торгів стало ТОВ «Агробіостандарт», зареєстроване у Теребовлі Тернопільської області, основний вид її діяльності — надання в оренду сільськогосподарських машин і устатковання.

На суму 212,2 млн грн, яку запропонував інвестор, також буде нарахований ПДВ в розмірі 20%. Таким чином, остаточна сума, яку він має сплатити за об’єкт, — 254,7 млн грн. Також підприємство має борги на суму приблизно 20 млн гривень, які має сплатити новий власник.

«Покупець повинен продовжити надавати послуги з постачання теплової енергії споживачам, з якими «Волиньторф» уклав відповідні договори; сплатити протягом 6 місяців борги із заробітної плати та перед бюджетом; не звільняти працівників протягом 6 місяців», — додали у Фонді.

Зазначається, що «Волиньторф» спеціалізується на виробництві торф’яних брикетів. За перше півріччя 2023 року воно отримало 90,4 млн грн доходу, за весь 2022 рік — 200 млн грн.

Станом на 30 червня 2023 року поточна кредиторська заборгованість «Волиньторфу» становила 20,2 млн грн (зокрема, за розрахунками з бюджетом 8,9 млн грн, за розрахунками з оплати праці — 2,6 млн грн).

Нагадаємо:

Раніше Фонд держмайна (ФДМУ) анонсував, що 6 жовтня проведе приватизаційний аукціон з продажу державного підприємства «Волиньторф», стартова ціна — 190,2 млн грн (без ПДВ)

Економічна правда

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Что делать с укусом осы, пчелы, шершня или шмеля

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua