News.ua


Ердоган має вплив на путіна та важелі впливу для виконання ним домовленостей — посол

Август 08
17:46 2022

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган має вплив на володимира путіна і важелі впливу для того, щоб стимулювати його до виконання певних домовленостей. Тоді як в України з Туреччиною є діалог як з питань взаємозв’язків Туреччини з рф, так і великий комплекс взаємодії, яким не можемо нехтувати.

Про це посол України в Туреччині Василь Боднар сказав в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ. 

«Певним чином Ердоган впливає на путіна і має важелі впливу для того, щоб не скажу, що змусити, але стимулювати його до виконання певних домовленостей… Якщо ви подивитеся на всі ці посередницькі послуги, то ніхто навіть з європейських лідерів не домігся того, що домігся Ердоган. Тому ті посередницькі чи фасилітаторські зусилля і переговори за конкретними напрямками, і зерно, і можливо, якісь інші спроби знайти точки дотику – це також завдяки активній турецькій дипломатії», — сказав Боднар.

За його словами, Туреччина як була, так і залишається стратегічним партнером України.

Читайте також: Ердоган після зустрічі з путіним: П’ять турецьких банків запровадять російську платіжну систему «Мир»

«Навіть до початку війни ми прекрасно розуміли, що у Туреччини є свої інтереси, і ці інтереси нікуди не поділися у зв’язку з нападом росії на Україну. Звичайно, посередницькі послуги, закриття проток через Босфор і Дарданелли для російських військових кораблів, гуманітарка, політична підтримка – це позитивні речі. Але є і ті речі, які нам не подобаються і не подобалися, ми про це говорили до війни у більш відкритому форматі. Зараз цей паралельний російсько-турецький трек став більш чутливим, ми на нього реагуємо більш жорстко, але це не означає, що ми маємо зіпсувати відносини в цьому обсязі, які ми з ними маємо, тільки через те, що ми на щось ображені», — сказав дипломат.

Читайте також: Ердоган під час зустрічі з путіним погодився частково платити за російський газ у рублях

Боднар підкреслив, що Туреччина — це країна, яка насамперед відстоює свої інтереси і реалізує їх у той спосіб, який може.

Як повідомляв Укрінформ, у ході зустрічі президентів Туреччини та рф у Сочі Ердоган запропонував путіну зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським у Туреччині. 

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ДБР із початку року розслідувало 165 справ щодо загрози економічній безпеці

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua