News.ua


Білий дім закликав Конгрес ухвалити допомогу Україні, «аби Путін не занурив її в темряву»

Март 30
05:49 2024


Білий дім розцінює повітряні атаки РФ на об’єкти енергетики України як намагання Путіна зламати дух українців та закликає Конгрес не зволікати з ухваленням допомоги нашій країні.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Ради нацбезпеки Білого дому Едрієн Ватсон, передає Укрінформ.

«Вночі Росія вчинила один із наймасштабніших повітряних ударів по енергомережі України від початку війни, позбавивши багатьох людей по всій країні тепла, води та електрики у ще холодні дні ранньої весни», — вказується в заяві.

Як наголошується, це лише останній прояв із серії атак РФ на критично важливу інфраструктуру України, що стало «жахливим нагадуванням про зусилля Путіна зламати дух українського народу та занурити його в темряву».

Читайте також: Метою удару РФ по Україні 22 березня був повний блекаут — Галущенко

Щоб допомогти Україні захиститися від російських атак, зазначається в документі, Палата представників має ухвалити двопартійний законопроєкт про виділення додаткових коштів на потреби нацбезпеки, аби США могли надати Україні більше засобів ППО.

«Потреба України є терміновою, і ми не можемо дозволити собі подальших зволікань», — резюмували в Білому домі.

Читайте також: Пентагон продовжує працювати з Конгресом над ухваленням запиту щодо підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 29 березня росіяни знову завдали масованого удару по об’єктах енергетики України. Зокрема, ударів зазнали три ТЕС Групи ДТЕК.

Попередній масований удар стався 22 березня; були пошкоджені теплоелектростанції, ДніпроГЕС та високовольтні підстанції.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Huawei наближається до 100% внутрішнього виробництва смартфонів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua