News.ua


Білий дім: Байден запевнив Зеленського у непохитній підтримці США в умовах агресії Росії

Апрель 02
18:51 2021

Глава Білого дому Джо Байден підтвердив підтримку суверенітету й цілісності України та висловив намір активізувати стратегічне партнерство з Україною в контексті реформ та боротьби з корупцією.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами розмови президентів США й України, передає Укрінформ. 

«Президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму», — наголошується в документі.

При цьому зазначається, що глава Білого дому підкреслив наміри «активізувати стратегічне партнерство на підтримку плану президента Зеленського щодо боротьби з корупцією». Крім того, Байден висловив готовність сприяти програмі реформ в Україні, заснованої на спільних демократичних цінностях, що забезпечуватимуть правосуддя, безпеку й процвітання для українського народу.

Читайте також: Зеленський — про розмову з Байденом: Стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження демократій

«Лідери погодились, що ці реформи є центральними для євроатлантичних прагнень України», — підкреслюється в заяві.

Сторони також обговорили важливість тісного співробітництва США й України для стримування пандемії COVID-19 та зміцнення демократії в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, розмова Джо Байдена й Володимира Зеленського відбулася в п’ятницю. За інформацією ЗМІ, вона тривала щонайменше 30-40 хвилин.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Google Play тепер дозволяє завантажувати 2 програми одночасно

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua