News.ua


Байден поважає лідерство Зеленського в умовах війни з росією – посол США

Июнь 12
00:48 2022

Адміністрація США на чолі з президентом Байденом захоплюється мужністю українського народу та шанує президента Зеленського за його лідерство, проявлене під час протистояння російській збройній агресії.

Так прокоментувала Укрінформу заяву глави Білого дому щодо його спілкування з Володимиром Зеленським посол США в Україні Бріджит Брінк.

«росія намагається знищити українську націю та її культуру, Сполучені Штати не залишаться осторонь і не дозволять цьому статися. Президент Зеленський та народ України надихнули світ своєю хоробрістю та стійкістю, показавши світові, що Україна ніколи не буде підкорена росії»,- зауважила глава американської дипломатичної місії.

Вона підкреслила: «Президент Байден дуже поважає президента Зеленського та лідерство, яке він продемонстрував протягом цієї війни».

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за об’єднання вільного світу на підтримку України

Водночас Брінк нагадала, що Сполучені Штати вже надали $5,3 мільярда допомоги Україні у сфері безпеки, у тому числі $4,6 мільярда після того, як росія розпочала своє повномасштабне вторгнення у лютому, щоб дати Україні можливість захистити себе. «Разом із нашими союзниками й партнерами ми надалі підтримуватимемо Україну», — зауважила посол США.

Як повідомлялося, у п’ятницю Президент США Джо Байден під час перебування в Лос-Анджелесі заявив, що попереджав Президента України Володимира Зеленського про наміри росії вторгтися в Україну. Однак, за його словами, цього не хотіли сприймати в Україні. При цьому, Байден визнав, що можливість повномасштабного вторгнення рф на той час могла видаватися надуманою.

Пізніше Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що Україна до нової фази війни з росією готувалася, проводила навчання та розосередила свої боєприпаси так, щоби ворог їх одразу не знищив.

Читайте також: Штати забезпечать Україну всім необхідним, аби відбити агресію росії — радник Байдена

Речник Президента України Сергій Никифоров у цьому зв’язку також заявив, що глава держави просив західних лідерів ввести превентивні санкції проти російської федерації перед широкомасштабним вторгненням в Україну, але партнери «не хотіли чути».

За словами Никифорова, в той період Зеленський провів три-чотири телефонні розмови з Байденом: лідери детально обмінювалися думками та оцінками ситуації.

24 лютого росія розпочала неспровоковану повномасштабну війну проти України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Естонія думає над закриттям на ніч ще одного КПП на кордоні з Росією

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua