News.ua


Японці можуть відродити культовий спорткар

Декабрь 03
04:07 2020

Компанія Honda розглядає перспективи відродження знаменитого спорткара S2000 в честь чвертьстолітнього ювілею моделі. Як пише MMR з посиланням на Forbes, новинку замість легендарного дволітрового мотора F20C можуть оснастити двигуном від Civic Type R, але на якій платформі побудують спорткар, ще неясно.

Джерела видання стверджують, що в якості силового агрегату для наступника S2000 розглядається «турбочетвірка» об’ємом 2,0 літра в парі з шестиступінчастою механічною коробкою від Civic Type R. Передбачувана віддача мотора – 350 к.с.

Однак у Honda на даний момент немає в наявності платформи, аналогічній за компонуванням класичного S2000 – модель спочатку проектувалася як задньопривідний родстер з переднім розташуванням двигуна. За припущенням Autoevolution, база для спорткара компанія може запозичити у своїх партнерів – концерну General Motors. Це може бути, наприклад, платформа седана Cadillac CT4. Honda і GM на початку осені оголосили про створення альянсу, який як раз передбачає спільне використання автомобільних архітектур.

Якщо проект дійсно буде реалізований, відроджена Honda S2000 з’явиться на ринку в 2024 році – через 25 років після старту продажів першого покоління родстера.

Родстери перших років випуску до тепер користуються попитом у колекціонерів і шанувальників марки. У січні наступного року на аукціон буде виставлена Honda S2000, зібрана 20 років тому з пробігом всього 55 кілометрів – за неї розраховують виручити 150 тисяч доларів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Как узнать, у вас – геморрой… или что-то серьезное?

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua