News.ua


В Україні змінились правила для водіїв автомобілів

Январь 01
23:34 2022

В Україні почали діяти нові правила для майбутніх водіїв. Українці, які навчалися керувати автомобілем з автоматичною коробкою передач, не матимуть права сідати за кермо машин з “механікою”.

Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС, інформує НТА.

Тепер відповідну позначку міститимуть всі водійські посвідчення.

“З 28 грудня у посвідченнях водія буде відмітка про складання практичного іспиту на авто з автоматичною коробкою передач у вигляді коду «78». З ним водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за її відсутності – з будь-якою”, – йдеться у повідомлені .

Утім, це не єдине нововведення, яке чекає на українських водіїв.

Водійське посвідчення нового зразка може містити й інформацію про обмеження щодо керування транспортним засобом, накладені на громадянина. Їх причини можуть бути різними:

  • медичні показання – наявність у водія окулярів, контактних лінз, слухових апаратів, засобів для спілкування, протезів кінцівок;
  • обмеження на керування транспортним засобом тільки в денні години або в межах певного міста/регіону, або в радіусі декількох кілометрів від місця проживання.

Крім того, успішно складений теоретичний іспит чинний не 3 місяці, а 2 роки.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Сі Цзіньпін нагадав, що у Китаю є власний план для врегулювання «української кризи»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua