News.ua


Автомобіль після ДТП: ознаки та поради

Ноябрь 25
03:17 2021

Навіть коли машина дуже подобається і хочеться заплющити очі на факт влучення в серйозну аварію, фахівці рекомендують не поспішати купувати авто після ДТП та спробувати знайти альтернативний варіант Б/У автомобіля, який не потрапляв в аварію. Про це пише Depo.ua.

Справа в тому, що сильний удар складний для ремонту. А якщо така була з лобового боку, сильних збитків завдано не тільки красивій поверхні кузова, але й механізмам, що знаходяться під капотом. Зокрема, двигуну та коробці передач — ці складові є серцем кожної машини. Тому завдані каліцтва при ДТП суттєво впливають на роботу та функціонування авто надалі і в цій ситуації покупцеві доведеться витратити чимало грошей та часу на ремонт різних деталей, які поступово відмовлятимуть у роботі. Звичайно, бувають добре відремонтовані транспортні засоби, але існують лише одиниці.

Зовнішні ознаки битого авто

Для того, щоб не купити помилково битий автомобіль, необхідно перевірити наступні особливості:

  • Наявність швів від зварювання. Виробники випускають машини з цілісними корпусами та однорідною поверхнею. Коли транспортний засіб потрапляє в аварію, ушкоджується значна частина корпусу. У цій ситуації майстри замінюють зіпсовані ділянки на нові за допомогою зварювання. Подібна робота здійснюється досить грубо і тому видає факт влучення в ДТП.
  • Зазори між панелями. Якщо у автомобіля у закритому стані є великі щілини в дверних отворах — це сигнал серйозної аварії.
  • Є нові деталі. Автомобіль, який побував в аварії зазвичай ремонтується. Тому, якщо на старому корпусі виділяються нові блискучі деталі, ця обставина має насторожити покупця.
  • Корозія та незабарвлені зони поверхні. Якщо нові деталі вчасно не пофарбувати, вони піддаються іржі. Але навіть якщо корозії немає, подібні незабарвлені ділянки є ознакою заміни елементів після ДТП.
  • Перекіс кузова. Ситуацію може видавати трохи вигнутий бампер. Однак, цей ефект у частіших випадках майже непомічений.
  • Забарвлені фрагменти, що виділяються. Цю обставину слід оцінювати як і у ситуації з новими деталями. На місці зіткнення відремонтованого автомобіля відрізняється відтінок фарби. Це досить очевидна ознака. До нього навіть не доведеться придивлятися.
  • Гвинти та кріпильні елементи різних видів. Якщо є різноманітність цих елементів, така обставина говорить про те, що автомобіль піддавався ремонту, а значить і побував у ДТП.
  • Різні фари та поворотники. Це свідчить про те, що після удару один із цих елементів із пошкодженого боку був замінений.
Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

"Укренерго" про гарантовані відключення влітку: цього ніхто зараз на 100% сказати не може

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua