News.ua


В ООН відбулося екстрене засідання через хімічну атаку в Сирії

Апрель 05
14:20 2017

В ООН відбулося екстрене засідання через хімічну атаку в Сирії
У Сирії застосовано хімічну зброю, загинули і отримали травми сотні людей, інформує replyua.net. У зв'язку з інформацією про застосування урядовими військами Сирії хімічної зброї Рада Безпеки ООН провела термінове засідання. Ініціатором засідання Радбезу ООН стала Франція. США вже звинуватили Башара Асада в хімічній атаці, вважаючи це доведеним фактом.
Раніше в ЗМІ потрапила інформація про застосування в Сирії хімічної зброї. В атаці звинуватили урядові війська Башара Асада. За даними правозахисників, в результаті застосування хімічної зброї в Ідлібі загинуло близько сотні людей, ще кілька сотень отримали травми.
Хімічну зброю було скинуто з літаків. Авіація в Сирії є тільки у США і союзників, Росії та урядових сил Асада. Кремль запевнив, що їхні літаки в цій атаці не брали участь. Асада не вперше звинувачують в застосуванні хімічної зброї. Кілька років тому Дамаск погодився утилізувати запаси хімічної зброї, але експерти припускають, що утилізували не всі. Неодноразово прийняття резолюцій, які засуджують сирійську владу, блокувалося в Радбезі ООН Росією і Китаєм.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Новини 21 травня: "посильний тариф" на електрику для населення, курс гривні оновив історичний мінімум

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua