News.ua


Злив даних Microsoft показав проблеми з впровадженням операційної системи Windows 11

Октябрь 18
15:57 2023

Витік даних з компанії Microsoft свідчить, що користувачі поки не надто охоче переходять на Windows 11, а його впровадження повільніше, ніж Windows 10. про це повідомляє The Verge. 

Скільки пристроїв використовують Windows 11

У звіті зазначено, що Windows 11 щомісяця використовують понад 400 млн активних пристроїв. Windows Central повідомляє, що побачили «внутрішні дані Microsoft», які показують, що Windows 11 досягне 500 млн активних пристроїв до початку 2024 р. 

Для порівняння, Windows 10 вперше досягла 400 млн активних користувачів трохи більше ніж через рік після випуску. Корпорація Microsoft з гордістю зазначила, що швидкість впровадження була на 115% швидшою, ніж Windows 7. Windows 11 знадобилося два роки, щоб досягти того самого рівня. Це значно повільніще, якщо врахувати Windows 10 досяг 600 млн через кілька місяців після свого дворічного ювілею.

У чому відмінність Windows 11

Microsoft вперше запустила Windows 11 у жовтні 2021 року з суворими вимогами до обладнання.

Windows 11 підтримується лише на процесорах, випущених з 2018 року, і на пристроях, чипи яких підтримують стандарти безпеки TPM. 

Корпорація змінила мінімальні системні вимоги, щоб зосередитися на підвищенні порогу безпеки в Windows 11 — сучасні чипи можуть забезпечувати цілісність пам’яті (функція безпеки Windows, яка ускладнює зловмисним програмам використання драйверів низького рівня для викрадення комп’ютера).

Ці вимоги до апаратного забезпечення означали, що Windows 11 відстала від Windows 10, який також пропонувався користувачам Windows 7 та 8 як безкоштовне оновлення. Windows 11 була безкоштовним оновленням для користувачів Windows 10, але лише за умови відповідності мінімальним вимогам до апаратного забезпечення, які не враховують мільйони пристроїв.

Чому Windows 10 досі популярна

Дані опитування Steam відображають повільне впровадження : Windows 11 займає лише 37% операційних систем, у порівнянні з майже 60% для Windows 10. За оцінками Statcounte, частка ринку Windows 11 становить майже 25%, що значно поступається більш ніж 70% Windows 10.

Корпорація Майкрософт ніколи офіційно не повідомляла, скільки активних пристроїв працює на Windows 11. Раніше виробник програмного забезпечення показував комбінацію активних пристроїв Windows 10 та щомісячного приросту на своєму веб-сайті «Microsoft у цифрах», але тихо припинив це наприкінці минулого року. Кешована сторінка показує, що у квітні 2022 року було понад 1,4 млрд активних пристроїв на Windows 10 або Windows 11.

Скільки триватиме техпідтримка Windows 10

Підтримка Microsoft для Windows 10 має завершитися 14 жовтня 2025 року, що означає припинення оновлень безпеки та виправлень для мільйонів машин. Якщо Microsoft не зможе переконати більше компаній і споживачів перейти на Windows 11 до 2025 року, то, ймовірно, компанії доведеться продовжити цю дату.

Коли вийде Windows 12 та якою вона буде

Очікується, що Microsoft випустить Windows 12 у 2024 році. Microsoft не оголосила про свої плани щодо Windows 12, але є ознаки того, що майбутня версія Windows буде зосереджена на штучному інтелекті. «Коли ми починаємо розробляти майбутні версії Windows, ми думатимемо про інші місця, де штучний інтелект повинен відігравати природну роль з точки зору досвіду», — сказав Юсуф Мехді, керівник відділу споживчого маркетингу Microsoft.

Источник: speka.media

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Парламент Естонії оголосив Московський патріархат інститутом, що підтримує російську агресію

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua