News.ua


Завдяки цим функціям ваш телефон працюватиме без підзарядки значно довше: поради для економії батареї

Февраль 19
09:12 2024

У звичному режимі ми використовуємо батарею наших телефонів не економно. Що ж робити, якщо телефон розрядився у невдалий момент?

Про це пише видання TechLog 360. Там дали поради, які допоможуть зекономити заряд на телефоні.

Шпалери на екрані телефону впливають на рівень заряду. Для економії, можна встановити чорні шпалери. Це підійде для смартфонів з AMOLED-екранами. У них підсвічуються тільки кольорові пікселі. Адже, чим більше на екрані чорних пікселів, тим менше енергії йде на його підсвічування. Також багато заряду поглинають живі шпалери, їх краще замінити.

Варто дізнатись, які застосунки розряджають ваш акумулятор. Зайдіть в меню «Налаштування» і вкладкою «Акумулятор» у ньому. Потім перейдіть до пункту «Оптимізація акумулятора» і оптимізуйте енерговикористання усіма застосунками, де це можливо. За можливості треба зупинити програми, якими не користуєтесь, або які працюють у фоновому режимі.

Відмовтеся від автоматичного регулювання яскравості екрана. Ця функція підлаштування яскравості екрана дуже корисна, бо допомагає в роботі з гаджетом як у світлу, так і темну пору доби. Але, на регулювання екрана витрачається заряд. Тому краще перевести цю функцію у ручний режим і використовувати найнижчий можливий її рівень.

Пошук і завантаження оновлень для застосунків є енергозатратними процесами. Програми, які перевіряють наявність нових електронних листів та інших даних у фоновому режимі, часто оновлюються, щоб отримати нову інформацію. Таке часте фонове отримання даних швидко розряджатиме акумулятор.

Тому краще зайдіть у меню «Налаштування», оберіть пункт «Облікові записи» і зніміть прапорець з опції «Автоматична синхронізація даних», або оберіть вручну, яким програмам залишити цей дозвіл.

Скоротіть час очікування екрана. Дослідження показують, що в середньому користувачі смартфона вмикають свій телефон 150 разів на день. Якщо час очікування при цьому складає 1 хвилину, то виходить, що екран світиться до 2,5 годин на день. Це дуже багато. Якщо скоротити цей період до 15 секунд, то сукупний максимальний час знизиться до 40 хвилин.

Вимкніть вібрацію телефона. Чим більше сповіщень ви отримуєте, тим швидше розрядиться ваш смартфон. Підраховано, що вібрація використовує більше заряду, ніж дзвінок. Тож краще відмовитись від неї.

Використовуйте лише оригінальні батареї. На час заряду вашого пристрою може впливати й оригінальність акумулятора. Тільки оригінальний акумулятор безпосередньо від виробника гарантує справну роботу і нормальну продуктивність. Економити на його придбанні явно не варто.

Вимкніть анімацію. Зміна налаштувань анімації — ще один спосіб оптимізації споживання заряду акумулятора на пристроях Android. Але щоб змінити налаштування анімації, вам потрібно отримати доступ до «Параметрів розробника» — опції, яка прихована в налаштуваннях Android.

Нерідко, скориставшись службами GPS, NFC чи Bluetooth, ми забуваємо їх вимкнути, втім варто пам’ятати, що на них витрачається багато заряду. Тому, краще зайвий раз перевірити, чи вимкнені ці служби.

Источник: lite.telegraf.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У центрі уваги перемовин з Блінкеном були ситуація на Харківщині та Донеччині — Кулеба

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua