News.ua


Визначено найпопулярніші міста світу в Instagram

Май 09
15:36 2019

Туристичний сайт Big 7 Travel представив рейтинг міст і місцевостей, які найчастіше з’являються в Instagram, повідомляє Турпром.

Найбільше фотографій в Instagram роблять туристи в хорватському Дубровнику.

Рейтинг був складений на основі комплексної системи оцінки, що зіставляє число хештегів і геотегів в соцмережі. Крім того, враховувалися і результати прямого опитування аудиторії.

У підсумку першу трійку «найбільш інстаграмних місць Європи 2019» очолив Дубровник. На другому місці – Ісландія. На третьому-шотландське високогір’я. У першу п’ятірку також потрапили Будапешт і Котсволдс в Англії.

Нагадаємо, що влада Дубровника від популярності міста не в захваті. Місту серйозно «підняв» турпотік серіал «Гра Престолів», де місто «зіграв» Королівську Гавань в серіалі. Величезний турпотік не тільки доставляє жителям незручність і сприяє різкому зростанню цін на нерухомість, але і може загрожувати самому статусу пам’ятки культури світового значення, який має місто.

Серед заходів обмеження, які практикує місто – в першу чергу, ліміти для круїзних суден. Туристи з лайнерів приносять місту не так багато доходу, проте значно підсилюють антропогенне навантаження. Крім того, влада рекомендує скорочувати число столиків у вуличних кафе і сувенірних крамничок в Старому місті.

Проблема Дубровника в тому, що стара фортеця, яку і прославила «Гра Престолів», не розрахована на шалені турпотоки. За оцінками ЮНЕСКО, фортеця може витримати не більше 8 тис. відвідувачів на день. При перевищенні цієї кількості Дубровник може втратити статус пам’ятки культури світового значення.

В результаті мер Дубровника Мато Франкович заявляє, що кількість туристів у місті до 2019 року планується обмежити до 4 тис. щодня.

Источник: aspekty.net

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

OpenAI розпустила команду, яка займалась усуненням ризиків від штучного інтелекту

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua