News.ua


Вірменія візьме участь у саміті НАТО

Июнь 29
06:53 2024

На саміт НАТО у Вашингтоні, який відбудеться із 9 по 11 липня, приїдуть представники Вірменії. Країна отримала запрошення від Сполучених Штатів Америки взяти участь у заходах, присвячених 75-річчю Північноатлантичного альянсу.

Про це розповіла прессекретарка МЗС Вірменії Ані Бадалян, слова якої цитує інформаційне агентство «Арменпресс».

«Вірменія отримала запрошення приєднатися на саміт у форматі партнерів і підтвердила свою участь. Інших домовленостей наразі немає», ‒ уточнила речниця.

Нагадаємо, що у Євросоюзі погодили історичний план, який має допомогти вивести Вірменію з орбіти Росії і підтримати її економіку перед обличчям зростаючої напруженості в регіоні. 

Вірменія призупинила членство в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), який очолює Росія, а у березні прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підтвердив, що розглядає можливість виходу Вірменії з неї. 

Також Бадалян повідомила, що країна не даватиме більше грошей на ОДКБ. Зазначалось, що Єреван відмовився й від участі у фінансуванні передбаченої ним діяльності організації.


Источник: zn.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На е-Карті для ветеранів доступна інформація про понад 9 тисяч послуг

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua