News.ua


Велике оновлення ОС Windows 11 з підтримкою Copilot та RAR вийде 26 вересня

Сентябрь 22
08:36 2023

Під час заходу Surface Event компанія Microsoft оголосила, що наступне велике оновлення Windows 11 23H2 вийде 26 вересня. Про це пише The Verge.

Оновлення включатиме:

  • асистента Copilot зі штучним інтелектом;
  • перероблений «Провідник»;
  • функцію Ink Anywhere для користувачів ручок;
  • покращення в програмі Paint;
  • вбудовану підтримку файлів RAR та 7-zip;
  • новий мікшер гучності та багато іншого.

Windows Copilot працюватиме крізь всю систему

Windows Copilot — це головна функція оновлення, яка переносить Bing Chat прямо на робочий стіл Windows 11. Вона з’являється у вигляді бічної панелі, дозволяючи керувати налаштуваннями на ПК, запускати програми або просто відповідати на запитання. 

Помічник інтегрований у всю операційну систему. Керівники Microsoft продемонстрували використання Copilot для написання текстових повідомлень з використанням даних з календаря, опцій навігації в Outlook тощо.

Оновлений «Провідник» у Windows 11 23H2

«Провідник» отримав більш сучасний вигляд. Оновлений інтерфейс включає домашню сторінку з великими мініатюрами та інтерфейс каруселі, який може показувати нещодавні та вибрані файли. 

Windows 11 отримала й підтримку архівів RAR і 7-zip. Це означає, що користувач зможе відкривати такі файли, як tar, 7-zip, rar, gz та багато інших за допомогою проєкту з відкритим вихідним кодом libarchive, який вбудовано в операційну систему. 

В наступному році Microsoft планує надати підтримку для створення цих форматів файлів.

Інші великі оновлення в Windows 11 23H2

Оновленням 23H2 також містить новий мікшер, який забезпечує швидкий доступ з панелі завдань для перемикання аудіовиходів і керування гучністю окремих програм.

Користувачі стилусів отримують ключову нову функцію під назвою Ink Anywhere. Вона дозволяє писати від руки за допомогою Surface Pen або іншого стилуса в будь-якому полі. Операційна система автоматично перетворить рукопис на текст.

Для геймерів Microsoft вбудовувала у Windows 11 засоби керування RGB-освітленням аксесуарів на кшталт мишей, клавіатур або корпусних вентиляторів. Над впровадженням цієї функції компанія співпрацювала з такими виробниками, як Acer, Asus, HP, HyperX, Logitech, Razer та Twinkly.

Windows 11 також має покращену програму резервного копіювання. Цей інструмент дозволяє перенести існуючі налаштування з одного комп’ютера на інший, створивши бекап у хмарі.

Крім цього, Microsoft повернула ярлики програм і розгрупування на панелі завдань. Ці функції були присутні в попередніх версіях ОС, однак їх не додали на релізі Windows 11.

Microsoft Paint нарешті отримав темний режим. Однак нещодавно підтримку шарів та прозорості зображень в Paint доведеться ще трохи почекати.

Источник: speka.media

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Власники нових планшетів iPad Pro скаржаться на дисплеї

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua