News.ua


В Україні набуває популярності нова автомобільна афера

Май 07
15:47 2020

Українці під час карантину шукають різні способи дістатися із точки А в точку Б. Ситуацією користуються й шахраї. На популярній платформі BlaBlaCar, просто зараз є дуже багато привабливих оголошень, деякі з яких можуть бути дуже небезпечними.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, пише УНІАН.

Так, пасажирка Соломія Горобюк розповіла журналістам, як стала жертвою шахрая з BlaBlaCar.

Телефоном вона домовилася з водієм про ціну. Машина мала бути легковою, але дівчина опинилась у забитому людьми бусі. Після виїзду за межі міста усіх чекав неприємний сюрприз: водій зупинився і затребував від пасажирів розрахуватись, при тому за ціною, що втричі перевищувала попередньо вказану на сайті. Кому не подобається – може не їхати.

Такі схеми шахрайського заробітку після початку карантину почастішали. В цьому переконались і журналісти, які спробували замовити поїздку до Дніпра. На сайті було вказано, що їде легкова машина, ціна – 250 гривень. Однак в телефонній розмові з водієм з’ясовується зовсім інше – їде не легковик, а мікроавтобус, і не за 250, а за 500 гривень.

Наголошується, що такі схеми – це шахрайство. В поліції рекомендують одразу писати відповідну заяву. Журналісти рекомендують ретельно перевіряти історію водія на сайті, і перед виїздом остаточно з’ясувати в особистій розмові ціну та умови поїздки.

Источник: mmr.net.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ющенко: Жоден український політик не поступиться територією заради припинення війни

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua