News.ua


українці шиють парадну форму для церемонії коронації Чарльза ІІІ

Май 05
14:55 2023

Десять українців, які втікали від війни в Україні до Великої Британії беруть участь у пошитті парадної форми для британської армії, в яку ті будуть вдягнуті на коронації нового монарха. Коронація Чарльза ІІІ відбудеться у суботу, 6 травня.

Як пише The Guardian, українські біженці влаштувались на роботу в компанію Kashket & Partners of London. Вона має контракт на постачання військової форми для британської армії та відповідає за створення всієї форми для суботнього святкового дійства.

Одна з українок – Ольга Радченко – розповіла, що коли виїжджала з Дніпра в Англію то і гадки не мала, що “гратиме роль у коронації”.

“Я пишаюся своєю участю. Я показала фотографії своїй родині та сказала, що шию уніформу для королівської армії. Вони також відчували гордість. Я дуже рада, що працюю тут”, – зазначила вона.

Kashket & Partners of London була заснована у 1950-х роках Альфредом Кашкетом, який до переїзду до Британії шив капелюхи для царя Миколи II в росії. Родина продовжила сімейний бізнес і наразі компанією керує вже четверте покоління Кашкетів.

25-річний Натан Кашкет розповів, що закрійники, кравці, швачки та вишивальниці Kashket & Partners of London працюватимуть цілодобово, щоб встигнути виготовити нову форму для коронації.

“Ми робимо абсолютно все, всю форму для всіх сил оборони — британської армії, RAF, флоту і морської піхоти. Ми все ще працюємо, і ми випускатимемо стільки уніформи, скільки зможемо, до великого дня”, – заявив він.

Источник: weukraine.tv

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На Миколаївщині через влучання дрона пошкоджений будинок культури, виникла пожежа

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua