News.ua


Українці більше не зможуть безкоштовно проживати в Чехії

Май 30
19:05 2023

З 1 липня Чехія змінює систему державної допомоги українським біженцям. Тепер людям, що приймають у себе біженців не будуть надаватися виплати. А українці, що безкоштовно проживають у пансіонатах повинні будуть платити за проживання.

Деталі

Держава буде оплачувати екстрене розміщення біженців перші п’ять місяців. Далі біженці повинні будуть платити за себе самостійно. 

Виняток зробили для людей похилого віку, інвалідів, дітей, студентів, вагітних жінок, осіб, які доглядають за маленькими дітьми чи родичів з інвалідністю.

За біженцями збережуть право на отримання фінансової допомоги, що встановлена на рівні прожиткового мінімуму — 3000 чеських крон на особу в квартирі, яку зареєстрував власник і 2400 чеських крон на людину в інших видах житла. Для кожного заявника гуманітарна допомога розраховується з урахуванням його доходу та заощаджень.

Тепер біженці, які не працюють, не зможуть дозволити собі ринкову орендну плату. Окрім цього, більшість біженців працюють на низькокваліфікованих роботах і мають низьку зарплату.

З початку повномасштабного вторгнення Чехія витратила близько 1,59 млрд доларів на допомогу українським біженцям. При цьому близько 100 тисяч українців після приїзду почали працювати, а це означає, що значна частина коштів повертається в чеську економіку у вигляді податків і зборів.

Источник: meta.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Львові та Запоріжжі пройшли акції на підтримку захисників Маріуполя

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua