News.ua


У Росії засудили 76-річного розробника гіперзвукових технологій

Апрель 18
20:28 2024

Міський суд російського Санкт-Петербурга 18 квітня засудив до семи років колонії суворого режиму 76-річного фізика Олександра Куранова, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Його визнали винним у справі про державну зраду. Про це заявила голова об’єднаної пресслужби міських судів Дар’я Лебедєва.

Подробиці звинувачення невідомі, справа засекречена та розглядалася в закритому режимі. На момент арешту Куранов був генеральним директором та головним конструктором машинобудівного «Науково-дослідного підприємства надзвукових систем», він спеціаліст у галузі розробки надзвукових технологій.

Куранов – автор понад 120 наукових статей та патентів, більша частина з яких присвячена гіперзвуку. На момент його арешту в 2021 році штат очолюваного ним підприємства скоротився до п’яти осіб, його передбачалося розпустити, писала «Нова газета».

На лютий 2024 року в Росії заарештували щонайменше 12 вчених, які займалися вивченням фізичних процесів при гіперзвукових швидкостях. Усіх їх звинуватили у державній зраді.

Источник: radiosvoboda.org

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Російський авіаудар по Золочеву: пошкоджені електромережі та водонапірна башта

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua