News.ua


У рамках проєкту «Армія дронів» підготували 10 тисяч пілотів

Май 05
03:02 2023

В рамках проєкту «Армія дронів» в Україні вже підготовлено 10 тисяч пілотів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, відповідаючи на питання щодо перспектив проєкту «Армія дронів».

«Він продовжує розвиватися. Тільки нещодавно ми закінчили новий збір і будемо запроваджувати нові збори на БПЛА. Найголовніше, що United24 досить розвинув ринок українських виробників і перетворив по суті з одного лоту, на який збирали кошти United24, на масштабну програму підтримки взагалі нашої армії і впровадження реалізації проєкту «Армія дронів». Це і запуск ударних рот, які запускають наші Збройні сили, це і трансформація доктрини застосування БПЛА. Нещодавно ми закінчили першу частину проєкту навчання пілотів БПЛА, 10 тисяч пілотів навчили за цей час. Тобто армія дронів – це про комплексний розвиток сфери БПЛА як з точки зору виробництва, так і з точки зору їх застосування», — наголосив Федоров.

Як повідомлялось, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня 2022 року.

24 квітня для українських військовослужбовців на Бахмутському напрямку відправили 100 дронів-камікадзе, придбаних за зібрані через United24 кошти.

Источник: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна заслуговує на запрошення до НАТО — Зеленський

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua