News.ua


У мережі X поширюються фейкові акаунти, які публікують інформацію про вибори у США

Май 26
03:28 2024

Напередодні виборів президента США у мережі X зростає кількість фейкових акаунтів. Вони видають себе за прихильників кандидатів, повідомляє Reuters.

Аналітики компанії Cyabra, за допомогою штучного інтелекту виявили фейкових користувачів мережі X. Вони здебільшого вихваляють одного кандидата в президенти і критикують іншого.

За їхніми даними, 15% записів, які вихваляють Дональда Трампа та критикують чинного президента США Джо Байдена — є фейковими. В той же час 7% записів в яких хвалять Байдена та критикують Трампа, теж є підробними.

Такі дані взяті на огляді публікацій за останні 3 місяці. За цей час кількість фейкових користувачів зросла в 10 разів.

Рівень координації свідчить про те, що існує підступна мета і ціла операція, спрямована на те, щоб змінити думку людей, Рафі Мендельсон, віце-президент Cyabra

За даними Cyabra з 94,3 тис. записів зроблених на підтримку Трампа, 12,3 тис. виявилися підробленими, у Байдена з 10 тис. записів, фейковими були 803.

Кандидати в президенти США та соціальна мережа X на коментарі не відповіли.

Источник: speka.media

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Пономарев показал редкие фото с 30-летней дочерью от Мозговой

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua