News.ua


У грі Counter-Strike 2 виявили небезпечну вразливість

Декабрь 12
05:40 2023

Спільнота Counter-Strike 2 знову б’є на сполох: у популярному умовно-безкоштовному розрахованому на багато користувачів шутері від студії Valve виявили потенційно вкрай небезпечну вразливість.

Історія почалася з скриншота з Counter-Strike 2, що курсує зараз по Мережі, на якому в віконце голосування за виключення гравця з сесії затесалася картинка непристойного змісту.

Зважаючи на все, користувач може досягти в Counter-Strike 2 виконання html-коду, якщо запише його як нік гравця. Це відкриває шлях до використання скриптів або демонстрації зображень, як на прикладі нижче.

01.jpg (202 KB)

Згідно з попередженнями у спільноті Steam, соціальної мережіX (колишня Twitter) та на форумі Reddit, за допомогою цієї лазівки зловмисник може як мінімум отримати IP-адресу всіх користувачів на сервері.

За словами розробника PirateSoftware, вразливість «дуже серйозна» . Йдеться про міжсайтовий скриптинг (XSS) — тип атаки, який дозволяє зловмиснику відправляти шкідливий код (скрипт) жертві, яка нічого не підозрює.

«Я б не став грати зараз у CS. Ви на 100% уразливі, поки [Valve] не виправить це. Не грайте у [Counter-Strike 2]. <…> Це неймовірно легко провернути, і вам воно не потрібне від слова зовсім» , — попередив PirateSoftware.

Valve поки не коментувала виявлену в Counter-Strike 2 вразливість, але зазвичай компанія оперативно реагує на подібні події: так, наприклад, сталося з невинними гравцями, які отримали помилково блокування VAC.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

пристрої, що працюють без електрики

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua