News.ua


У «Дії» з’явилися нові «ковідні» сертифікати — про одужання і ПЛР-тест

Декабрь 01
19:05 2021

Міністерство цифрової трансформації наразі завершує тестування генерування COVID-сертифікатів за допомогою порталу «Дія» на основі ПЛР-тестів.

Про це у середу на брифінгу у Вінниці повідомив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми завершуємо тестування COVID-сертифікатів на основі ПЛР-тестів. І ті лабораторії, які підключені до ЕСОЗ ( електронної системи охорони здоров'я – ред.) і відвантажують дані про тест, дозволяють створити такий сертифікат, який діятиме протягом 72 годин», — сказав Банік.

Він додав, що, окрім уже звичного способу отримання за допомогою «Дії» сертифікатів про щеплення від COVID-19 на основі даних з ЕСОЗ, вже близько двох тижнів українцям доступні й сертифікати про одужання від COVID-19.

Якщо ж людина одужала, але створити такий сертифікат не вдається, пацієнт повинен звернутися до сімейного лікаря. Позаяк важливо, щоб у ЕСОЗ було зазначено, що людина хворіла саме на COVID-19. Інші застудні захворювання не можуть бути підставою для генерування «Дією» такого сертифікату.

Він додав, що Мінцифри хотіло б, щоб усі медичні системи працювали коректно, витримували навантаження, і щоб не виникали складнощі із внесенням даних. Утім, у разі виникнення труднощів з генеруванням будь-якого з видів COVID-сертифікату українці можуть зверннутися до команди підтримки «Дії». Волонтери підкажуть відвідувачам, що потрібно робити у кожній конкретній ситуації.

Источник: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Курникова показала фото Иглесиаса с их тремя детьми

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua