News.ua


Створено одну з найбільших плавучих сонячних електростанцій: 2,5 квадратних кілометри

Ноябрь 13
17:21 2023

Президент Індонезії Джоко Відодо (Joko Widodo) урочисто відкрив новітнє «диво» екології – колосальну плавучу сонячну електростанцію Cirata. Західна Ява, що простяглася на 250 гектарах у провінції, ця плавуча електростанція офіційно отримала звання найбільшої плавучої сонячної електростанції в Південно-Східній Азії.

На урочистій церемонії відкриття президент Відодо висловив своє хвилювання: «Сьогодні історичний день, бо наша велика мрія про будівництво великої станції з виробництва відновлюваних джерел енергії нарешті здійснена».

Проект вартістю 145 млн доларів, побудований у співпраці з китайською компанією PowerChina Huadong Engineering Corporation Limited, індонезійською компанією PLN і компанією Masdar з ОАЕ, включає понад 340 000 сонячних батарей, що прикрашають водосховище Чирата. Генеруючи 192 МВт на рік, електростанція забезпечить енергією 50 тис. будинків, скоротивши викиди вуглекислого газу на 214 тис. тонн на рік.

У міру того, як Індонезія робить гігантський стрибок у досягненні своїх цілей в галузі відновлюваної енергетики, вже розробляються плани щодо розширення потужності станції Cirata до приголомшливих 500 МВт.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На Саміті миру обговорять ядерну та харчову безпеку, повернення дітей і обмін «всіх на всіх» — Зеленський

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua