News.ua


Стало відомо, скільки коштує винищувач F-35 без озброєння

Январь 29
09:48 2024

Грецький дозвіл на закупівлю винищувачів F-35 п’ятого покоління є рідкісним випадком, коли відома приблизна ціна за один літак без озброєння. Однак зазвичай на визначення вартості впливає багато сукупних деталей.

Про це повідомляє Defense Express.

Скільки коштує винищувач F-35

При отриманні дозволу від Агентства з оборонної співпраці США (DSCA) на продаж озброєння іншим країнам, зазвичай складно встановити ціну за одиницю, оскільки вона містить всі супутні послуги, запасні частини та навчання, а також саме озброєння, утворюючи загальну ціну продукту.

«Зараз США дали дозвіл на закупівлю Грецією F-35A, який не містить озброєння для літаків. Це доволі рідкісний випадок, який дозволяє отримати відповідь на питання, а скільки коштує F-35A сам по собі у випадку експортного контракту», — зазначає видання.

Там зауважили, що ця ціна є граничною вартістю, яка може бути скоригована під час переговорів. У дозволі DSCA зазначено, що вартість 40 винищувачів F-35A для Греції разом із двома запасними двигунами, інженерно-технічною підтримкою та логістикою становить 8,6 млрд доларів.

«Таким чином гранична експортна ціна для Греції становить до 215 млн доларів за один F-35. Але можливо, що у твердому контракті його ціна може бути дещо нижчою. Зрештою Чехія у червні 2023 року отримала дозвіл на закупівлю 24 винищувачів разом з озброєнням за 5,6 млрд доларів, але твердий контракт був на 5 млрд, тобто по 208 млн доларів за один F-35 у комплексному постачанні разом з озброєнням», — пояснили в виданні.

Що відомо про винищувач F-35

F-35 Lightning — це багатофункціональний винищувач-бомбардувальник п’ятого покоління, відомий своєю непомітністю для радарів противника.

Серед основних переваг літака — його майже неможливо відстежити за допомогою радарів, а також він оснащений передовими датчиками та іншим обладнанням.

Источник: segodnya.novyny.live

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кабмин продлил срок бронирования от мобилизации

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua